Banan ur ett vintrigt perspektiv

Äntligen har vintern anlänt till Värmland med snö och kyla. Marken har fått några sentimeter snö och temperaturen har glidit ned mot -10 grader vilket är helt underbart. Även om det hade varit skoj att få lägga sträckan ute på isen, så blir det mycket bättre på land. Det fantastiska som det ser ut är att vi får riktigt med köldgrader fram till loppet om vi skall lita på långtids prognosen.

wpid-picture1389537732.jpg

wpid-IMG_8084.jpgRemy har varit ute och provsprungit banan för dagen och samlat in lite bilder hur det kan se ut. Ni kan tidigare följt hur det var i ett gråtrist landskap så är detta betydligt bättre.

Till vänster ser kommer ni till i startområdet och vid varvning, fin stig/slinga att springa på med Glafsfjorden på vänster sida. Är det som dagens förhållanden kan till och med solen värma.

Skulle vädret ligga på med vind kommer det att kunna kännas i ansiktet, men det är lite av tjusningen och få den arktiska karaktären.

wpid-IMG_6795.jpgMå säga att det finns en hel del vackra vyer att njuta av och inte bara fantastiskt rolig löpning. Banan är ganska tight lagd och sträcker sig på ungefär 3-4km i sträcka om det är någon som vill ut och se på löparna längsmed banan.

Få passager kommer springas på ut och tillbakavägen för att göra det lite extra intressant. Vi har valt att laggt banan från större vägar och på cykelbanor eller villagator av säkerhetsskäl och för att få en intressantare löpning. Ingen gillar väll långa transportsträckor.

wpid-IMG_8249.jpg Närheten till vatten finns hela tiden och vid mörker går det att se över till Arvika Centrum. Innan sista skogsslingan med en liten stigning i rundar av varvet måt målgången eller varvning.

Vid varvningen kommer vi att möta upp med ett litet fikabord av olika slag, där finns det även toaletter om det skulle behövas. Allt för att det skall bli trevligare lopp att springa.

 

 

Klippet visar en av sträckorna på skogsslingan.

wpid-IMG_3234.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s