Kort information med lite tips

Loppet närmar sig och vintern har anlänt, värmland har drabbats av snökaos minst sagt och Karlstad har mellan 30-40cm snö. Antar att arvika har något likvärdigt för tillfället. Dagarna går allt mer, mycket är planerat, sista ordinarie anmälningsdagen närmar sig med stormsteg, 18 Januari så att säga.

Ser vi på deltagarna så har vi ett stort intresse från Norge på 50Miles och en svensk. Meriter är blandade kring löparna ända upp till topplaceringar på Spartathlon och VM. Mycket intressant ska det bli att se hur loppet utvisar sig att bli.

På 30km har vi ett större lokalt intresse vilket vi hade räknat med. En perfekt distans för de som satsar på klassikern, stockholms marathon till våren, sista genomkörare inför Karlstads 6h eller bara vill ut och avnjuta ett fint långpass.

Ser vi till loppet har vi tidigare presenterat nya banan som går på land, vilket gjort att obligatoriska utrustningen har ändrats något.

Obligatorisk utrustning 50Miles:

  • Pannlampa med nya batterier
  • Telefon i vattenförsluten påse
  • Fleace-tröja
  • Extra underställs (hålls torr)

Obligatorisk utrustning 30km:

  • Telefon i vattenförsluten påse
  • Fleace-tröja
  • Extra underställs (hålls torr)

Ni kan se att isdubbar har tagits bort då vi längre inte springer på isen. En förtydligande är att fleace-tröja går bra med en värmetröja av något slag som är tjockare än ett underställ. Detta för om vi får en riktig kylknäpp och vind på det vill vi inte att någon löpare skall få problem med kylskador.

Annan utrustning som kan rekommenderas är en vindtät jacka, tunn regnjacka eller tunn GoreTex för att kunna ta på sig ifall det är vindpinat på tävlingsdagen. Ett perfekt alternativ att spara energi och bibehålla värmen i kroppen. Är det -10 grader utomhus med 10 m/s har vi en kraftig vindfaktor bort mot 30-40 minusgrader.

Annan utrustning som vi kan tipsa om är ett par glasögon som är ljusa ifall det snöar ute så slipper snöflingor hamna i ögonen.

Det finns mycket att orda om alla sätt är bra utom de dåliga. Långtidsvädret ser även ut som vi kan få härliga vinterförhållandena kvar till den 25e.

Skärmavbild 2014-01-15 kl. 21.16.38Under tiden så träna på och njut av varje pass, vi ses snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s